Archiv starších článků

Archiv starších článků

Ženy v IBM aneb váš čas nastal!

17.03.2008 - Sissy Wolf

Personální ředitelka IBM pro region Central Europe, Middle East, Africa


Sissy Wolf

Vybavené vzděláním, talentem a pílí, očekávají ženy odpovídající příležitosti pro svůj osobní rozvoj a kariéru. Společnost IBM je připravena splnit tato očekávání.

IBM nabízí ženám rovnocenné šance pro uplatnění a profesní růst ve všech oborech své činnosti. Díky systematické personální politice IBM roste zastoupení žen nejen v marketingových, administrativnich, obchodních či finančně orientovaných profesích, ale i v oblastech, které ještě donedávna byly tradiční doménou mužů - IT architektura, IT služby a dalších technických specializacích.

V rámci programu 'Gender Diversity' IBM usiluje o zvýšení atraktivity svého pracovního prostředí také pro ženy. Vedení firmy si uvědomuje skutečnost, že pro ženy je v současné uspěchané době a v prostředí časově náročných zaměstnání, stále těžší sladit rodinný život s pracovními povinnostmi, a právě proto se IBM snaží vytvářet podmínky, které pomáhají lépe vyvážit poměr mezi soukromím a prací.

Jeden z programů z této oblasti je 'Flexible Office Program', který umožňuje vzdálené připojení v podstatě z jakékoliv lokality, a je často využíván pro práci z domova, čímž výrazně napomáhá například v rodinách s dětmi, s nimiž tak může být jejich pracující rodič v častějším kontaktu. Dalším podpůrným programem je zdravotní plán IBM, který zajišťuje základní zdravotní preventivní péči a vybrané nadstandardní lékařské služby zdarma zaměstnancům IBM a jejich dětem do 18 let věku.

Díky naší systematické práci v oblasti 'Gender Diversity' IBM v České republice za uplynulé roky počet žen ve svých řadách téměř ztrojnásobila. Proč tomu tak je, vám napoví také vlastní pohled žen působících v současné době u IBM. Pokud máte zájem se o jejich úspěchu dovědět více, seznamte se s jejich názorem - stačí si vybrat některý z níže uvedených odkazů.

Chcete-li následovat náš úspěšný tým, vyberte si některou z aktuálně nabízených pozic na http://www.ibm.com/employment/cz/ a pošlete Vaši přihlášku a CV.

Možná, že právě vás v tuto chvíli hledáme!

Těšíme se na naši budoucí spolupráci.

Navigace